Vaš ugao

Mića kapiten

Bilo je samo pitanje trenutka kada će gost podkasta biti Mića Berić. Nekako deluje prirodno da sedne u treću, praznu stolicu pored Kuzme i mene. Taj trenutak došao je u 47. podkastu i zaista delovalo je kao da je jedan od domaćina, a ne gost. U tri i po sata koliko je trajalo druženje čuli smo mnoge anegdote a meni se najviše dopala ona kada ga je devedestih godina Greg Popović pozvao na fiksni telefon i kada se Mićin brat pretvarao da je on zbog bolje komunikacije na engleskom jeziku. Siroti Popović verovatno nikad nije shvatio da je nekoga ko nije košarkaš direktno zvao u svoj San Antonio.
Nedugo posle te 47. emisije zajedno smo učestvovali u studiju Sport kluba pred početak evroligaške sezone i Mića je tada ambiciozno najavio da će Partizan igrati na fajnal foru. Neverovatno koliko je bio blizu a još neverovatnije na koji način je Partizanu onemogućen nastup na finalnom turniru.
Berić je kao igrač bio poznat po serijama ubačenih šuteva za tri, a tim prvim gostovanjem u podkastu samo je otvorio seriju dolazaka u košarkaški podkast kod Luke i Kuzme.
Ukupno je u podkastu bio četiri puta, a siguran sam da i mi i naši gledaoci nećemo dugo čekati za nastavak serije.