Lukirilo i Kuzmetodije

Sve vas voli Oli

Kako rekosmo, početak juna je doneo mogućnost da ugostimo sve one košarkaše i trenere koji su imali angažman van Srbije.
Jedan od onih koji nije bio „toliko“ daleko jeste i moj bivši saigrač Oliver Popović koji je ostao i radio u Slobodi iz Užica, destinaciji i ligi koja nije mnogo popularna. Ali, kakav je bio igrač takav je i trener, posao se ne bira jer u svakom od klubova u kojima je radio, imao je dozu izazova, što je jedan od preduslova ukoliko zaista voliš svoj posao.
Naravno osim osvrta na učinak Slobode i igrača sa kojima je imao prilike da radi, rado smo se vratili u one, moje omiljene, godine kada smo ili delili svlačionicu, neretko bili i cimeri, ili bili na suprotnim stranama terena. Veliki respekt prema Oliveru sam stekao te 1988 kada je srušio crveno-bele sa 13 poena u završnici meča. Oli je tada imao 17 godina a ja još nisam ni počeo da treniram. Mislio sam da je sve rešeno onog momenta kada su iz igre izašli i Savović i Divac i Vujačić ali tada se pojavljuje momak potpuno plave kose i sa samouverenošću veterana, rešava utakmicu.
Zašto je od tog momenta put njegove karijere bio trnovitiji od očekivanog, Pop objašnjava u našoj emisiji. Imt i Borac su bile usputne stanice da bi se u Spartaku iz Subotice a naročito u Beobanci, kockice poklopile te je Pop dobio status koji zaslužuje. Sudbina je htela da nas spoji u sezoni 97/98 kada smo iz prve, potpuno neočekivano, osvojili titulu prvaka i igrali finale Kupa Koraća. Sećajući se tog perioda, pregovora sa Crvenom Zvezdom i saznanja da će i moja dva saigrača iz BFCa kao i Popović i Benčić, pojačati crveno bele, imao sam nadu da možemo do kraja. To se i obistinilo ali nažalost samo za tu jednu sezonu, koje se takođe prisećamo u našem skoro dvoiposatnom razgovoru.
Posebno mi je bilo drago da je baš kao i Čanak i Pop, veoma brzo po emitovanju emisije, našao posao. Možda manje ljudi zna da je bio trener mladog tima Uniksa iz Kazanja ali se vraćam na početak priče, sve su to angažmani u kojima je Pop pronalazio nove izazove, baš kao što je to činio kroz igračku karijeru.
Nadamo se da ćemo imati prilike da ga ponovo ugostimo uz nove/stare anegdote.