Lukirilo i Kuzmetodije

Luka al Mitrović

Mnogo je bilo loših, što košarkaških, što uobičajenih, svakodnevnih vesti u prošloj godini. Jedna od njih dogodila se baš na Lukin rođendan. Iznenada nas je napustio jedan od najtrofejnijih srpskih košarkaša devedesetih, Zoran Sretenović.
Od početaka u OKK Beogradu, preko viška u Crvenoj Zvezdi, postao je sinonim za uspehe Jugoplastike od 86-91 godine. Tri puta prvak Evrope, četiri titule prvaka države uz dva osvojena kupa je Sretin bilans pre izleta u Evropu i dolaska u Partizan. Velika šteta što iz prve ruke nismo mogli da čujemo više o tom, izuzetnom periodu jugoslovenske košarke.
A onda prvi gost koji je ujedno i aktuelni košarkaš, Luka Mitrović.
Još uvek stegnuti vremenskim ograničenjem, uživali smo u razgovoru sa momkom koji je, u prilično gustom rasporedu, uspeo da nađe vremena da bude naš gost. Izlišno je reći da on, baš kao i Lazić, personifikacija Crvene Zvezde o čemu je upravo i govorio, koliko je sve delovalo već viđeno s obzirom da je veliki deo ekipe iz njegovog prethodnog angažmana, ponovo bio na okupu.
Luka, ovaj s moje leve strane, izbacivao je pitanja iz različitih perioda Lukine karijere, ovog pravo od mene, i doprineo da se naš gost oseća kao da već ima iskustva sa gostovanjima po različitim podkastima. Po sopstvenom priznanju ovo mu je bio prvi put.
Kasnije u toj sezoni Luka Mitrović je osvojio triplu krunu dok je u Evroligi Crvena Zvezda stigla do 11. pozicije.
I ovom prilikom veliko hvala momku koji nam je poprilično podigao gledanost jer verujemo da priče koje je sa nama podelio, jesu univerzalne i za sve ljubitelje ove fantastične igre.