Lukirilo i Kuzmetodije

Prvi korak

Na prvoj godini studiranja u Americi imali smo predavanja iz ekonomije na kojima su nas, između ostalog, učili kako se ulazi u biznis. Kažu da prvo treba da imaš dobru ideju. Košarkaški podkast mi je zaista delovao kao nešto što ima potencijal. Drugo, moraš da imaš dobre saradnike. I tu sam se osećao sigurno zbog Kuzme. E, onda dolazimo na nepoznat teren. Treba napraviti biznis plan. To je treća stavka o kojoj nemam pojma. Pritom nikada sebe nisam video u nekom biznisu, a i manje-više sve što sam u životu planirao završilo se, košarkaškim terminom rečeno, „air ball-om“. Da bi mi bilo lakše i da bih sebe zavarao kako postoji neki plan rada, napravio sam u teget notesu takozvanu košuljicu za prvi podkast. 

Tog 21. novembra 2021. pre ulaska u studio Kuzma i ja održali smo kvazisastanak u jednom kafiću. Ne sećam se o čemu smo pričali, ali pamtim da smo jedva čekali da uđemo u studio u kojem sam za razliku od njega, već gostovao kod kolega u teniskom podkastu. Počeli smo i uživali. Kada smo završili jedva sam čekao da radimo ponovo. Dobro sam se osećao u toj stolici. Kad tamo sedneš svi problemi, sve loše pada u drugi plan. Nadam se da će tako biti zauvek. Kada se osvrnem na taj prvi dan prva aocijacija mi je svetlo. Prvo, u samom studiju je bilo mnogo svetla ali se i studio zove Infinity Lighthouse a bilo bi idealno i da je ulica Svetlogorska. Ali, ne govorim samo o tome. U tom trenutku kao da je upaljeno svetlo i u mom životu, karijeri. Delovalo mi je kao i na sportklubu kad sam prvi put ušao u kabinu, da bih mogao da radim nešto što volim, u čemu uživam i da pritom u tome budem uspešan. U tom novembru potrefilo se da je moja ćerka pravila svoje prve korake, bukvalno. A ovo su bili naši. Uskoro ćemo proslaviti godinu  i po dana od početka i snimićemo jubilarni 150. podkast.  Privukli smo i dotakli živote mnogih divnih ljudi koji razmišljaju isto kao i Luka i Kuzma. A šta donosi budućnost ne znam ali jedva čekam da otkrijem.

P.S. Što se tiče onog teget notesa, otvorio sam ga dva puta. Prvi put kada sam pisao plan za uvodni podkast a drugi put kada sam ga pročitao Kuzmi. Od tada je u kolima ispod sedišta suvozača. Neka tamo i ostane.