Lukirilo i Kuzmetodije

Razija Mujanović Vol. 1

Prošao je i treći podkast. Pričali smo o mogućem angažovanju stranih igrača u reprezentaciji Srbije, razmenili mišljenja i što je najvažnije dobili mnogo komentara naše nove publike. Zastupali su različite stavove ali smo uspostavili komunikaciju sa gledaocima i na mnoge od tih poruka (ruku na srce, bilo ih je znatno manje nego sada) odgovorili u najkraćem roku. Po dogovorenoj šemi emisija jedna mi, jedna gost, red je bio na novi intervju. Luka je tokom nedelje uspeo da nađe kontakt sa košarkaškom legendom Jugoslavije, Razijom Mujanović i bili smo više nego oduševljeni što ćemo imati prilike da sa njom razgovaramo o neverovatnim uspesima te generacije. Usput bili smo u prilici da proverimo kako izgled emisija putem linka s obzirom da smo je zatekli u Sarajevu.
Ni ovoga puta nisam imao sumnju da će to biti dobra priča baš kao i sa Miškom Marićem jer smo želeli da uz sve aktuelnosti kojima se bavimo, podsetimo, naročito mlađe generacije, na velikane košarke sa ovih prostora. Raza, kako smo je svi zvali, je upravo to i bila. Velikan. Ne zamerite na izostanku rodne ravnopravnosti.
Njena pojava od neverovatnih 202cm ali i izuzetno košarkaško umeće, vodili su Jugoslaviju do tri srebra, 88, 90 i 91 u jednoj strašnoj generaciji koju smo mi klinci znali napamet. U jednoj od odjavnih špica nedeljne sportske emisije dugi niz godina je bila završnica utakmice iz Seula u kojoj se vidi selektor Ciga Vasojević kako proslavlja pobedonosni koš Anđe Arbutine protiv Australije. Te špice više nema ali nema ni razloga da se na ovaj način ne podsetimo svega što je ženska košarkaška reprezentacija činila tih poslednjih godina zajedničke države. Svoju karijeru naša gošća, pored silnih titula i ličnih priznanja, krunisala je prijemom u Kuću slavnih u Ženevi. S kim je sve bila u društvu te 2017. godine, poslušajte u našem podkastu ukoliko ste ga propustili.

A verujem da jeste jer je to bio podkast sa najmanjim brojem pregleda iako je u našem rangiranju gostiju, u samom vrhu makar po emociji koju je razgovor sa Razom kod nas izazvao.
Posle legendarnog kapitena Partizana, članica Kuće slavnih. Što bi ljudi rekli,dva od dva.