Lukirilo i Kuzmetodije

Upad u studio

Nastavili smo u istom ritmu, došli do dvadesetog, prvog jubilarnog podkasta uz, još uvek nedefinisan cilj. Tadašnja, svakako malobrojna publika, nije primetila da je podkast imao jednu neobično dugu pauzu od tačno mesec dana. Verujem da biste to danas primetili.
Taj dvadeseti podkast prošao je poprilično neopaženo i sa ove distance još uvek mi je nejasno zašto. Želim da verujem da se publika još nije navikla na nas. Malo utučeni ali nikako obeshrabreni, smišljali smo i očekivali nešto što bi donelo preokret i vezalo ljude za termine koje smo imali.
A onda niotkuda upravo ono čemu smo se nadali. Dan danas nije sasvim jasno kako se pojavio baš u našem studiju. Luka je mislio da sam ja to organizovao, ja podozrivo gledao u njega dok je Vanja bio potpuno zbunjen. U sred priče neko je ušao u studio, što se dešavalo s vremena na vreme kada bi Erceg ili Brakus i Banjac radili svoje emisije u terminu pre ili posle našeg snimanja. Luka je odgovorio na Dobar dan a ja sam počeo da se smejem potpuno zatečen. Neću zaboraviti sledeću rečenicu Čuo sam da se ovde snima neki dobar podkast. Vlada Radmanović glavom i bradom! Na sve to pitao je gde može da sedne ali kako nismo očekivali trećeg gosta prvi i jedini put smo prekinuli snimanje da bismo aktivirali i treću kameru.
U toj pauzi nismo insistirali na odgovoru otkud on koliko smo obojica shvatili da je neprocenjivo da je tu. Nespremni ali presrećni krenuli smo u još jedan novi, opušteni razgovor. Da, zažalili smo što nismo postavili sva pitanja koja su nam bila u glavama ali zloupotrebiti dolazak NBA asa, koji je uz to samoinicijativno došao, nije dolazilo u obzir.
Najviše su izostala mnoga pitanja vezana za Kobija Brajanta iako ih je Luka, kao i uvek, vadio kao od šale, delujući kao da se mesecima spremao za razgovor.
Gledaoci su po prvi put mogli da čuju neke anegdote iz Vladinog života, s obzirom da se ne pojavljuje često u medijima. Tih sat i 20 minuta, kako ćemo konstatovati kasnije, promenili su naš položaj na Jutjub nebu i gledanost po samom izlasku videa bila je kao svih 20 prethodnih. Bili smo oduševljeni. Oduševljen je bio i Vanja jer je jedan NBA majstor svojim potpisom overio zid iza nas nazvan, logično, Wall of fame. Vladin potpis se potpuno neočekivano našao među gostima koji su posećivali ovaj studio.
Ipak sutradan smo po prvi put shvatili šta nas čeka ubuduće. Naime mnogi mediji su preneli intervju, baš kao i priču Gorana Neškovića o Pistol Pitu samo ovoga puta rečenice su bile potpuno izvučene iz konteksta. Na sve to retko ko je napisao odakle je pokupio vest, kao da ne postojimo. Shvatili smo pravila igre ali smo već tada znali zašto smo drugačiji.
Vladu smo sreli pre nekih mesec dana sa porodicom. Bilo je zadovoljstvo videti čoveka zadovoljnog svojim životom, van sve medijske halabuke. Ni ovoga puta ga nismo pitali otkud on kod nas tog 28. marta. Ipak ono što jesmo pitali je bilo Kada ćeš ponovo kod nas? Objasnili smo da je bio u 21. a da smo sad na 150. epizodi.
Pa možda na 1021. reče mada je naš predlog bio 221. Ali naći ćemo se mi već negde između. Ili….naći će on nas!